21 Ocak'ta "halk kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna devam kararı verildi.
Partisinin Antalya'da yapılan toplantısında konuşan Özdağ, "Son bin yılda gerçekleşen hiçbir Haçlı Seferi, Erdoğan'ın ve AKP'nin Türk milletine ve Türk devletine verdiği zararı vermemiştir" sözlerini sarf etmişti.
21 Ocak'ta tutuklanmıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ'ın bu ifadelerinden dolayı "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı. Özdağ, başlatılan soruşturma kapsamında akşam saatlerinde Ankara'da yemek yediği bir restoranda gözaltına alınmıştı.
Ankara'dan İstanbul Adliyesi'ne getirilirken Özdağ hakkında başlatılan soruşturma "halk kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlamasıyla genişletilmişti.
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verilmesiyle Silivri Cezaevi'ne götürülmüştü.