Kaya, "Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'nın istifasıyla Saadet Grubu'nun düşeceği" söylemlerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"Sosyal medyadan açıklanan bir istifa var. Bize veya Meclis Başkanlığına ulaştırılan resmi bir yazı henüz yok" ifadesini kullanan Kaya, istifayla grup kurmak için gerekli sayıyı yitirecek Saadet Grubu'nun durumuna ilişkin soru üzerine şunları söyledi: "Yeni bir durum var önümüze bakacağız, bir değerlendirme yapacağız. Mecliste güçlü bir muhalefet gruplar aracılığıyla yapılıyor. Saadet Partisi olarak grubu devam ettirmek için bir çalışma içinde olacağız. 1,5 yıllık süreç gösterdi ki Saadet Partisinin Meclisteki varlığı milletimiz açısından çok önemli bir şey, bunu devam ettirmeye gayret ettireceğiz."

İmamoğlu'ndan CHP'li belediyelere operasyona tepki: 1 kişi gidecek, her şey değişecek! İmamoğlu'ndan CHP'li belediyelere operasyona tepki: 1 kişi gidecek, her şey değişecek!

Milletvekili Nedim YamalıGelecek Partisi'nden istifa etti.

Meclis'te grup kurulabilmesi için 20 milletvekili gerekiyor. 10'ar milletvekiline sahip Gelecek Partisi'yle Saadet Partisi birleşerek grup kurmuştu.

Yamalı'nın istifa etmesiyle Gelecek-Saadet grubunun vekil sayısı 19'a düştü. Bu nedenle meclis grubu dağılabilir.