Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile 15 Mayıs'ta İstanbul'da doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi. Putin ayrıca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yarın görüşmeyi planladığını belirtti. 

İzmir Foça’da orman yangını
İzmir Foça’da orman yangını
İçeriği Görüntüle

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'ın haberine göre Putin, Kremlin'de İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 80'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen uluslararası etkinliklerle ilgili basına konuştu.

Haberde, Putin'in Ukrayna ile İstanbul'da doğrudan müzakereleri başlamayı teklif ettiği ve Rusya'nın Ukrayna ile çatışmanın temel nedenlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan müzakereler yürütmeye kararlı olduğunu belirttiği aktarıldı. Putin, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapmayı planladığını da söyledi.

Kaynak: ANKA