CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
*Ekonomik şartlar, toplumun en kırılgan kesimlerini en ağır şekilde etkiliyor. Rakamlara, iktidarın öncesine ve sonrasına baktık. 2002'de bir kurbanlık koç 150 TL, bugün geldiğimiz noktada geçen sene koç 15 bin TL, asgari ücret 17 bin TL'ydi. Bugün ise asgari ücret 22 bin, kurbanlık koç 25 bin TL oldu.
*İtirazlar bir yana, TÜİK'in rakamının doğru olduğunu kabul edilelim, TÜİK diyor ki 22 bin 104 liralık asgari ücret, verildiği günkü satın alım gücüne bakarsan bugün 18 bin 750 liraya düştü. 3 bin 350 lira kayıp. 14 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı 12 bin 300 liraya düştü. 2 bin 200 lira kayıp. Asgari ücrete ara zam diye DİSK, Türk-İş ve Hak-İş'e gittik. Herkes asgari ücrete mutlaka bir enflasyon ayarlaması yapılması gerektiğini söylüyor. Seçim öncesi asgari ücrete dört kez zam yapacağız dediler, şimdi temmuzda ara zam yapmamaya niyet ediyorlar. Bu düpedüz asgari ücretlinin emeğini, alın terini sömürmektir. Emeklilere gerçek bir seyyanen zam, asgari ücrete de ara zam şart.
*Millet, ona verdiğin sözleri tutmanı bekliyor. Ona göre oy veriyor. Asgari ücrete, emekliye zam vermeden, işsizin sorununu çözeden o koltukta oturamazsın. Sen oy alamayıp seçim kaybettiğinde seçilmişlere darbe yapmaya, belediyeleri ele geçirmeye gelmedin. Bugün terör örgütünün başıyla müzakereyi konuşuyorsak, 'yapmayacağım' dediğini yapıyorsan meşru değilsin. O koltukta bir gün bile oturamazsın. Bunu diyerek oy almadın.
*Biz bu itibarsızlaştırma operasyonlarını daha önce gördük. 27 Mayıs'tan sonra rahmetli Celal Bayar'ın, Adnan Menderes'in yaşadıklarını hatırlayın. 23 sene önce 'erdemliler hareketi' diye geleceksin. 23 sene sonra tek suçu rekor oyla seçilmek, seni eleştirmek olan insanları itibarsızlaştırıp içeri atacaksın. Size ant olsun, nasıl Celal Bayar'ı kendini asmaya kalkacak kadar rencide ettilerse, bugün de aynıları yaşanıyor. Nasıl ki millet Süleyman Demirel'i 7 sene iktidar yaptılarsa bugünkü mağdurlar yarının iktidarıdır. Ant olsun ki iktidar olacağız.
*Esenler Belediyesi, 2024 yılı bütçesinde öngörülen bağış tutarı 80 ancak gerçekleşen 184 milyon TL. Denetim komisyondaki CHP'li üye dokümanı görmek istiyor ancak 'gizlidir' denilerek belge paylaşılmıyor. Çekmeköy Belediyesi'nde seçimlerdeki belediye başkan adayımız yüzde 50 ile seçiliyor. Biz de önceki dönemlere bakıyoruz. Çekmeköy'de bulduk, biri hariç iktidardaki bütün belediyelerde olduğunu öğrendik.
*7 Şubat 2024, Cumhurbaşkanlğı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Çekmeköy Blediyesi'ne yapılan 45 milyonluk bağış teklifi kabul edildi. İstanbul'un bütün AK Partili belediyelerinde cumhurbaşkanlığından 45'er milyon TL bağış yapmışlar. CHP'li hiçbir belediyeye yok, bir de MHP'li Silivri Belediyesi'ne yok. AK Partili bütün belediyelere yollanmış bu para.
*Ankara'da önceki dönem yolsuzluklar ait 94 dosya. Çayyolu'nda emsalleri çok düşükken uydurma bir gerekçeyle 150 daire çıkacak yere 750 daire çıkılmış. Fazladan 600 adet lüks daire yapılmış. Bunların hepis çıkarıldı, savcılığa giderken Süleyman Soylu koştu elimizden aldı. O gün bugündür sayfasını açan yok.
*Bizi ne ile suçluyorlar, Erdoğan o dönemde bunlara neler yapmış. Medyaya para dağıtmış, bilboardları parasız vermiş, havuz medyasını bilmeyen var mı? Binali Yıldırım'ın havuz yaptığını, AKP'ye yakın iş adamlarının buraya para aktardığını, o paralarla bu kanalların alınmadığını bilmeyen var mı? Bu darbenin başı cumhurbaşkanlığını bırakmış, cunta başkanlığını tercih etmiştir.
*Kayyum olmayınca başka yöntemlerle bizi partinin başından indirmeye çalışıyorlar. CHP, grubuyla, parti meclisiyle, 81 il başkanımızla, 973 ilçe başkanımız, 2 milyon üyemizle buradayız, hodri meydan. Atatürk'ün partisine ne kayyum atatırız, ne yargı oyunlarıyla teslim ederiz. Biz buradayız, hodri meydan. 2 milyon üyemiz, Atatürk'ün partisine seçim olmadan gelecek adamın alnını karışlar. Biz teslim olmayız, Erdoğan gidecek.