CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 6 Mayıs 1972’de idam edilişinin 53. yılına ilişkin konuşan Özgür Özel "Üç Fidan'ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.
Saldırıya uğraması hakkında da konuşan Özel "Saldırı bize, bana, size, hepimize yazılmış bir açık mektuptur. Bir ihtar çektiler, ilk gün dediğim yerdeyim. Hiçbir siyasi partiyi, oluşumu bu işten doğrudan sorumlu tutmuyorum. 'Şu yapmıştır, bu yaptırmıştır' asla demem. Kimin yaptığını araştırmak savcının, polisin, devletin görevidir" dedi.
Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
*Evlat katili saldırgan bu yılın Ocak ayında İBB'ye gelip 'koğuş arkadaşlarıma Ekrem İmamoğlu'na suikast talimatı verildi' demiş. İBB'dekiler polisi çağırıp teslim etmiş.
Özgür Özel: Evlat katili saldırgan bu yılın Ocak ayında İBB'ye gelip 'koğuş arkadaşlarıma Ekrem İmamoğlu'na suikast talimatı verildi' demiş. İBB'dekiler polisi çağırıp teslim etmiş. pic.twitter.com/qkm4VCifeB
— PolitikYol (@politikyol) May 6, 2025
*Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi, iktidarının 23. yılında bir büyük sınav verecek. Eğer bu işin uzandığı her yere kadar dosdoğru bir soruşturma ve kovuşturma yapılırsa ne âlâ, hiçbir problem yok. O güne kadar ben bu yükü kimsenin sırtına vurmam. Ama işin ucu bir yerlere gittiğinde tıkanırsa o zaman o bir yeri de, bunun üstüne gitmeyeni de konuşmak benim hakkım olur.
*Birileri bize şunu söylüyor; biz Türkiye'yi bir noktaya getirdik, bir şeye karar verdik. Siz bu kararın önünde engelsiniz, siz direniyorsunuz, itiraz ediyorsunuz. Hatta yaptığımız işi darbe olarak nitelendirip bu kurduğumuz planı bozmak için emek ediyorsunuz, mücadele veriyorsunuz. Sokağa çıkıyorsunuz, meydanları dolduruyorsunuz. Her hafta bir yerde miting, sürekli gündemde tutuyorsunuz. Durun, oturun, Ankara'ya dönün ve partinizde oturun. Bunu da çok net bir şekilde mektubu kalın kalın yazarak yollamışlar. Kimi yolluyor? Bir evlat katilini! Diyor ki; evladını öldürmüş, sana mı kıymayacak!
*Saldırıya bir cevabımız olacak. Yarın akşam Beyazıt Meydanı'ndayız. Cumartesi Van'dayız. 19 Mayıs'ta İzmir'deyiz. Cevabımız budur, cevabı okudunuz mu! Hadi oradan! O evlat katilinin elini çıplak yollayana söylüyorum. Cesaretin varsa doldur da yolla, hodri meydan!