Özgür Çelik açıkladı: Savcılık, Ekrem İmamoğlu posterlerinin indirilmesini istedi Özgür Çelik açıkladı: Savcılık, Ekrem İmamoğlu posterlerinin indirilmesini istedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras 'ın gözaltına alınması ve haklarında verilen yurt dışı çıkış yasağına tepki gösterdi. 

Özel, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

 "Tayyip Erdoğan’ın sabah hedef aldığı TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras’ın önce polis nezaretinde ifadeye götürülmesi ardından haklarında yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararı verilmesi demokrasi ve hukuk ortamının nasıl çürütüldüğünün yeni bir göstergesi olmuştur.

'Ekonomi çok iyi', 'İktidarın yargısına helal olsun' deseler ayakta alkışlayacakları iş insanlarına, sadece eleştirdikleri için bu muamele reva görülmektedir. İktidar açıkça, 'beni eleştiren, sesini çıkaran yanar' diyerek tüm toplumu tehdit etmektedir. Ne yaparsanız yapın, bu ülkede derdi çekenler, derdini anlatacak. İş insanı da sanatçı da gazeteci de siyasetçi de konuşacak. Türkiye bu baskıya, bu kötülüğe susmayacak!"

Ne olmuştu?

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras hakkında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeği aykırı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da aynı suçlamalarla soruşturma başlatıldı.

Aras ve Turan, polis eşliğinde evden alınarak ifade vermeye götürüldü. Aras'ın yaklaşık 3 saat süren savcılık ifadesinin ardından Turan'ın ifadesine geçildi. Turan'ın savcılık ifadesinin alınması da yaklaşık 1 saat sürdü.

Yurt dışına çıkış yasağı talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Aras ve Turan hakkında yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.