Cumartesi, Nisan 20, 2024

Oya Ersoy: Tarım ve Orman Bakanlığı utanması yerine patates töreni düzenledi

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, çiftçinin yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemi ile bir soru önergesi verdi.

Özellikle çiftçinin pandemi ile beraber yaşadıkları ekonomik krizin daha da arttığını söyleyen Ersoy, enflasyondaki artışın özellikle mazot, gübre gibi hammadde fiyatlarındaki artışın çiftçinin tarım yapmasını zorlaştırdığını ve bunun sonucunda ise çiftçinin tarlasını, traktörünü, bağını bahçesini geçinebilmek için satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kastamonu sarımsağı yerine Çin sarımsağı yiyoruz! Çiftçinin elinde kalan patateslerden utanmak yerine törenle dağıttılar!

Çiftçinin gerekli destek almadığını, üstelik bir de zarar ederek tarımsal faaliyet de bulunduğunu söyleyen Ersoy; “tarım arazileri imara açılıp maden sahası, inşaat alanlarına dönüştürülerek zaten tarım politikalarının olmadığı ortada. Sonrasında ise çiftçi desteklenmeyip, gıda da ithal ürünlere başvurulmaktadır. Düşünün ki Türkiye tarımda ilk sıralarda yer alan bir ülke konumunda iken AKP iktidarı boyunca ithal ürünler satın alan ülkeler sıralamasının başında yer almaktadır” dedi.

Çiftçilerin Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları silinsin! Haciz edilen malları tekrar verilsin!

Son olarak Ersoy, Bakanlık tarafından gerekli tüm hazırlıklar yapılarak çiftçinin bankaya ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tüm borçlarının silinmesi gerektiğini söyledi.

Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti;

  1. Bakanlık olarak, Tarım Kredi Kooperatifleri‘ne borcu olan çiftçilerin,  borçlarının silinmesi ya da faizsiz yapılandırılması için herhangi bir talimat verdiniz mi?
  2. Tarım Kredi Kooperatifleri 31 Mart 2021 tarihine kadar çiftçilere haciz işlemlerini durdurmuştu. Peki bu tarihten sonra haciz işlemleri tekrar başlamış mıdır?
  3. Tarım Kredi Kooperatifi ve bankalara borcu olan çiftçi sayısı kaçtır? Kaç çiftçi icralık olmuştur? Borcundan dolayı traktörünü, bağını, tarlasının satan çiftçi sayısı kaçtır?
  4. Çiftçilerin üretmiş olduğu sebze ve meyvelerin aracılar olmadan halka ulaştırılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Meyve ve sebze fiyatlarındaki artışın engellenmesi için herhangi bir tarım politikası geliştirdiniz mi?
  5. Türkiye, tarımsal alanı en geniş ülkeler arasında yer alırken, sebze ve meyveyi neden ithal etmektedir?
  6. Tarım ve Orman Bakanlığının, çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunabilmesi için mazot, tohum, gübre gibi hammadde maliyetlerini en aza indirecek herhangi bir çalışması var mıdır?
  7. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, ülkemizdeki et fiyatlarındaki artışın nedeni nedir? Bakanlık olarak et fiyatlarındaki artış nedeni ile kaç ailenin et tüketemediğine dair bir bilginiz var mıdır?
PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER