Numan Kurtulmuş’tan “Yazarlarla ilgili değil” açıklaması, Cumhuriyet’ten yalanlama
Cumhuriyet gazetesine yönelik Saray operasyonuna tepkiler eylemlerle sürerken iktidar kanadından ilk açıklama hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’tan geldi.
Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarından 14 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin Kurtulmuş ‘Operasyon Cumhuriyet yazarlarına değil tüzel kişiliğe’ dedi, Cumhuriyet ise Kadri Gürsel ve Murat Sabuncu’yu hatırlattı, Kurtuşmuş’u yalanladı
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu ardından yaptığı açıklamada Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla ilgili soruya ‘Operasyon Cumhuriyet yazarlarına değil tüzel kişiliğe’ diyerek yanıt verdi.
Kurtulmuş’un ifadesi şöyle; “Cumhuriyet’in yazar kadrosuna yönelik değil Yenigün yayıncılık ve Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetimi yani tüzel kişiliğe yönelik 18.08.2016’da başlatılan bir soruşturmadır. 30 Ekim tarihiyle itibariyle ise yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verilmiştir. Şimdi soruşturması öncesinden başlatılmış bir dosya var, devam eden bir süreç var. Bizim siyaset olarak bu süreçle ilgili yorum yapmamız mümkün değil. Sonucu en yakın zamanda göreceğiz.”
Cumhuriyet gazetesi ise sitesinde yaptığı haberde Numan Kurtulmuş’u yalanlayarak gözaltına alınanlar arasındaki Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazar Kadri Gürsel’in vakıf yönetimi ile hiçbir ilişkisi olmadığını belirtti.
Yorumlar
Popüler Haberler

MHP’li Erzincan Belediyesi'nde köpek katliamı: Canlı canlı gömdüler!

Kabine kulisi: Yerlikaya gidici, yerine iki isim düşünülüyor

1.3 milyar TL borç: 30 yıllık Peyman Kuruyemiş iflasın eşiğinde

Ege Denizi art arda sallanıyor: Depremler neden yaşanıyor?

Grup toplantısı yapmamıştı: MHP'den Bahçeli'nin kalp rahatsızlığı iddiasına açıklama

Üniversitenin SOCAR ile işbirliğini eleştiren asistanın sözleşmesi yenilenmedi