Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kayboldu süsü verilmesinin ardından, 19 gün sonra 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi’nde cesedi bulunan ve halen cinayeti aydınlatılamayan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin konuştu.
Narin Güran cinayeti davasında soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Gerekçeli karar ortaya çıktıktan sonra, kamuoyunda bazı tartışmaların son bulacağını umuyoruz. Gerekçeli kararda, hangi delillerin hangi suçlamaları desteklediği daha net bir şekilde görülecek" dedi.
Sabah Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cinayetin ardından yürütülen soruşturma ve yargı sürecini değerlendirerek şunları söyledi:
* Soruşturma boyunca tüm deliller toplandı. DNA testleri, kamera kayıtları ve HTS verileri gibi her türlü delil kullanıldı. Kolluk güçlerimiz ve savcılığımız, hiçbir şüpheye yer bırakmadan tüm delilleri inceledi. Mahkeme de bu delilleri serbestçe takdir ederek kararını verdi. Ortaya çıkan deliller, sanıkların suçlarını net bir şekilde ortaya koydu.
Narin cinayeti: Verilen cezalar
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunmuştu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Narin'in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Nevzat Bahtiyar, Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne saklayan kişi olarak öne çıktı. Tutuklanan sanıklardan, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, Nevzat Bahtiyar'a ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.