Moderna: Aşımız yeni virüse karşı da etkili
ABD'li ilaç firması Moderna, ürettikleri Covid-19 aşısının İngiltere'de ortaya çıkan Coronavirus'ün daha bulaşıcı türüne karşı da koruyucu olabileceğini duyurdu.
AA'nın aktardığına göre firmanın internet sitesinden yapılan açıklamada, aşının mutasyona uğradığı belirtilen virüse karşı etkinliği hususunda emin olunduğu ancak yine de testler yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada, "Mevcut verilere dayanarak, Moderna Covid-19 aşısının sağlayacağı bağışıklığın, yakın zamanda İngiltere'de ortaya çıktığı aktarılan SARS-CoV-2 virüsüne karşı da koruyucu olması bekleniyor" ifadesi kullanıldı.
BioNTech/Pfizer Covid-19 aşısından sonra geçen hafta Moderna'nın aşısı da ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay alan ikinci aşı olmuş, hafta sonundan itibaren öncelikle sağlık çalışanlarına uygulanması için dağıtımına başlanmıştı.
Yorumlar
Popüler Haberler

Akasya AVM'de yangın çıktı

Boğaziçi Üniversitesi'nde kahve eylemi: 'Sermayeye geçit yok'

Saray'dan 'TÜSİAD' açıklaması geldi

AK Parti'de geri sayım: Soylu sıkıldı, Özhaseki 'kulis' yapıyor, Albayrak 'haber' yaptırıyor

Saat verildi: İstanbul Valiliği'nden kar yağışı uyarısı

Bingöl-Diyarbakır karayolunda yolcu otobüsü devrildi: Beş ölü