Esenler'de 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu 170 dönüm kışla (Metris Kışlası) , 15 Temmuz Şehitler Parkı olacak.
15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün ardından alınan karar gereği, şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı alanlardan biri olan Esenler-Atışalanı'nda bulunan Metris Kışlası şehir parkı olacak.
15 Temmuz darbe teşebbüsünde Esenler'in 10 şehit verdiğini ve 40'ın üzerinde de gazisinin bulunduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını Esenler'de ebediyyen yaşatmak istiyoruz. İlçemizde bir çok okul, meydan ve otobüs duraklarına şehitlerimizin isimlerini verdik. Askeriyemizin boşalttığı ilk alanlardan birisi olan bu arazide güzel bir şehir parkı yapacağız ve 15 Temmuz Şehitler Parkı ismini vereceğiz" dedi.
170 dönümlük arazinin büyük bir kısmının doğal yeşilliklerle kaplı olduğunu hatırlatan Göksu, çok kısa bir zamanda burasını Esenler halkının hizmetine sunacaklarını belirtti.
Askeriyenin boşalttığı bu alan dışında Esenler Belediyesi'ne devredilen 8,7 milyon metrekare büyüklüğündeki Askeri alanda uygulanacak İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi kapsamında 2.5 milyon metrekare büyüklüğünde ayrı bir şehir parkı daha yapılacak.
(DHA)