CHP'de cumhurbaşkanı adayı ve ön seçim tartışmaları gündemdeyken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmalarında erken seçim çağrısında bulunurken, bir grup toplantısında da "Erken seçimin adayı erken belirlenir. Erkenden yola çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ön seçime destek verirken ABB Başkanı Mansur Yavaş buna karşı çıkmıştı. Yavaş şunları dile getirmişti: "Her şeyden önce aday belirlemenin çok erken olduğu düşüncesindeyim. Seçim tarihi belli değil. O zamana kadar Türkiye'de şartlar değişir, her şey değişir. Öncelik olarak şu ekonomik sıkıntı varken, adayların birbirinin enerjisini yormaması, toplumun bununla uğraşmaması gerektiği kanaatindeyim."
Ön seçime katılmayacak
Dün CHP Genel Başkanı Özel, İmamoğlu ve Yavaş bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.
Yavaş, toplantıdan sonra ilk kez konuştu.
Yavaş, ön seçimin tek başına bir kriter olmaması gerektiğini belirterek ön seçim yönteminin CHP içinde ayrışmaya yol açabileceği endişesi taşıdığına dile getirdi.
Mansur Yavaş: "Bizim gündemimiz açlık ve yoksulluk olmalı, insanlar perişan iktidarı biz ancak bu gündemle devirebiliriz. Bu konuda çalışma yapıp halka bozulan ekonomiyi düzeltebileceğimiz konusunda güven vermeli ve önceliğimiz bu olmalı" dedi.