Erdoğan'ın 'şaibeli kurultay' iddiasına yanıt veren Özel, Cumhurbaşkanı'nı 'sokağa' çağırdı Erdoğan'ın 'şaibeli kurultay' iddiasına yanıt veren Özel, Cumhurbaşkanı'nı 'sokağa' çağırdı

Mansur Yavaş 'Olası Bir Deprem'e Hazır Mıyız' başlıklı etkinliğin ardından basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili konuşan Yavaş şunları dile getirdi: "Her şeyden önce aday belirlemenin çok erken olduğu düşüncesindeyim. Önümüzdeki seçim tarihi belli değil. O zamana kadar Türkiye'de şartlar değişir her şey değişir. Öncelik olarak şu ekonomik sıkıntı varken adayların birbirinin enerjisini yormaması toplumun bununla uğraşmaması kanaatindeyim. Bütün siyasi partilerin özellikle muhalefetin hep birlikte bugün yaşanan derin yoksulluğa sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum ve buna yoğunlaşıyoruz."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi amacıyla bir ön seçim yapılacağını ve bu oy vermek isteyen vatandaşları CHP'ye üye olmaya çağırmıştı.