Cuma, Nisan 19, 2024

İlahiyat mezunları ortaokul ve liselerde ‘Değerler Eğitimi’ dersine girebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve liselerde okutulan Değerler Eğitimi derslerine de İlahiyat Fakültesi mezunlarının girmesinin önünü açtı.

İl Müftülükleri’yle imzaladığı iş birliği anlaşmasıyla okul öncesi ile ilkokullarda gerçekleştirilen Değerler Eğitimi derslerinin din görevlilerince yürütülmesine olanak sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve liselerde okutulan Değerler Eğitimi derslerine de İlahiyat Fakültesi mezunlarının girmesinin önünü açtı. İlahiyat mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmasına olanak sağlayan düzenlemeyi Danıştay’ın kararlı tutumu ile yürürlükten kaldıran MEB’in öğretmenlik alanlarına, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin değişikliği 2018 yılı Ocak ayı Tebliğler Dergisi’nde yayımlandı.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, anaokullarında ve ilkokullarda yürütülen Değerler Eğitimi’nin din görevlilerince yürütülmesine imkan sağlayan MEB, yeni değişiklikle İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Bilimleri Fakültesi, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, Dini İlimler Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi mezunlarının da ortaokullarda ve liselerde okutulan din, ahlak ve değerler alanındaki derslerin tümüne girmesinin önünü açtı.

İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmalarının Danıştay kararıyla engellenmesi kararının bozulmasının ardından hayata geçirilen yeni uygulamayla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin yanı sıra Din Kültürü ve Meslek Ahlakı derslerine de İlahiyat mezunlarının girmesine olanak sağlandı.

Osmanlı Türkçesi de ilahiyatçılara emanet

Öğrencilerin, “İyi insan ve iyi vatandaş olmalarını sağlamak ile kültürel devamlılığı sağlamak” amacıyla müfredata konulan Değerler Eğitimi derslerini İlahiyat mezunlarına teslim eden MEB’in dini eğitim veren fakültelerin mezunlarına sağladığı olanak bununla da sınırlı kalmadı. Yeni yönetmelikle ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Tarih öğretmenlerinin girdiği “Osmanlı Türkçesi” dersinin de İlahiyat Fakültesi, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri ve Dini İlimler Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi mezunlarınca verilebileceği bilgisi yer aldı. Belirtilen derslerin, YÖK ve MEB işbirliği ile açılan “Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans” ya da “Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programı”nı başarı ile tamamlayan mezunlara verileceği ifade edildi.

PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER