İBB'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden itibaren bağlantılı olduğu belirtilen İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin’in, kendisine yakın şirketler üzerine ihaleler organize ettiği, ihaleleri alan şirketlerden rüşvet olarak maddi menfaat sağladığı ve bu menfaatlerle birtakım taşınır ve taşınmaz mal varlıkları edindiği iddia edildi.
Söz konusu ihalelerde yer aldığı öne sürülen 22 İBB personeli, şirket temsilcisi ve şirket çalışanı hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı verildi.
İBB'ye yönelik operasyonlar 19 Mart'ta başlamış ve İmamoğlu dahil onlarca kişi tutuklanmıştı. Geçtiğimiz ayın sonunda da ikinci dalga operasyon başlatılmıştı.