TRT, sosyal medya paylaşımını gerekçe göstererek bir kişinin işine son verdi TRT, sosyal medya paylaşımını gerekçe göstererek bir kişinin işine son verdi

19 Mart 2025'te gözaltına alınan ve 23 Mart'ta tutuklanan Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun resmi sosyal medya hesaplarından yeni bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, tutukluluğundan itibaren yaşanan ve İmamoğlu'nun çok üzüldüğünü belirttiği toplumsal olaylara yer verildi.

Olaylardan ilki, Ekrem İmamoğlu ile yakın çalışma arkadaşlarının gözaltına alınması ve tutuklanması sürecinde Saraçhane'de yaşanan orantısız polis şiddetine yönelikti.

İmamoğlu, paylaşımında ayrıca Hatay'daki depremzedelerden bahsetti. Devlet kurumu olan AFAD'ın konteynerlerinde yaşayan depremzedeler, bir AFAD çalışanı tarafından Ekrem İmamoğlu'na destek imzası topladıkları için konteynerlerinden atılmakla tehdit edilmişti.

İmamoğlu'nun paylaşımında yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

"Cezaevinde birkaç şeye çok üzüldüm;

* Gözaltına alınan, tutuklanan gençlerimize yönelik kötü muamelelere,

* Hatay’da depremzedelerin benim için imza vermeleri nedeniyle konteynerlerden çıkarılmalarına,

* Protestolara destek verdiği için şehidimizin, bizlere emanet olan çocuğunun KYK yurdundan atılmasına,

* Kadıköy’de bıçaklanarak hayatını kaybeden güzel çocuğumuz Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarının tahrip edilmesine,

* Ucuz yumurta için bile oluşan uzun kuyruklara çok üzüldüm."