Cuma, Mart 29, 2024

MHP Lideri Bahçeli: “Bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır?”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanmamasına ilişkin olarak, “Bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır?” dedi. Bahçeli, “Geldiğimiz aşamada ya zillet cephesi Türkiye’nin birlikte yaşama iradesini kırarak Türkiye’yi uçuruma çekecektir ya da Türk milleti zilletin belini kıracaktır” ifadesini kullandı.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

– Kılıçdaroğlu parti okulunda “Atatürk’ü anlatmak” konulu ders verdi. Bilmediği bir kişiyi anlatmaya çalışmak sadece cahillere özgü bir tutumdur. Atatürk tam bağımsızlıktır, Zillet İttifakı tam bağımlılıktır. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin varisidir, Kılıçdaroğlu ve Zillet İttifakı ayak bağıdır. İradeleri yalçın kayalıkların ardına hapsedilmiş, millete mensubiyet duymaktan acizler. Ağızlarına ne milleti alırlar ne de devletin hak ve çıkarlarını. Vatan ve millet uğruna katlanılmış çileleri bilmezler.

– Boğazlayan Kaymakamı idam sehpasına çıkarıldığında “Ben bir Türk memuruyum. Ecnebi devletlere yaranmak için beni asıyorlar. Adalet buysa kahrolsun adalet. Yaşasın millet” demiştir. Merhum şehidimiz haksızlığa uğramıştı. Sevdası millet, gücü devletti. Bir iftiraya kurban gitti. Borcu vardı, sızlanmadı, yalnızca görevini yaptı. Türk milleti imkanlar nispetinde şehit kaymakamın ailesine el uzattı.

– Ekonomik bir sıkıntı varsa aşarız. Mağduriyet yaşayan varsa günü geldiğinde hak ettiği sosyal ve ekonomik seviyeye çıkartırız. Sabırla, metanetle, geçmişimizden aldığımız ilham ve itibarla geleceğimizin çok daha iyi olacağını bilmek durumundayız. Akıntıya karşı kürek çekemeyiz. Mesele az yedik, çok yedik meselesi değildir. Bugün eksikse yarın tamamlanacaktır. Yeter ki Türk milleti ebediyete kadar yaşasın dursun. Fiyat artışı, hayat pahalılığı, hepsi gelip geçicidir. Müslümana karamsarlık haramdır. Türkiye’nin zora girmesini rant olarak görenler, kifayetsiz muhterislerdir. Bir tas hoşaf, kuru ekmek yiyerek Çanakkale’de direnmiş bir milletiz. Dangıl dungul konuşan Kılıçdaroğlu ve Zillet İttifakı neyi söylüyor? Türkiye has bahçemizdir. Mıymıntı bir ittifak olan Zillet İttifakı sefalete düşmüş siyasettir. Bu ittifak cephesinin yaptığı şudur, anlaşmazlıkları düşmanlıklara dönüştür. Her şey yorum işidir.

– Kaşıkçı davasını çarpıtanlar Türkiye’nin 3-5 kuruş için satıldığını söyleyenler zillettedir. Zamlardan şikayet edip İstanbul’da toplu taşımaya zam yapanlar zillettedir. Cumhurbaşkanı adayının hüviyeti üzerinde tartışmaların körüklenmesi zillet bir senaryodur. Henüz küresel efendileri bir adayı işaret etmemiştir. Bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? Cumhurbaşkanı adayı belirlemekten aciz bir ittifakın Türkiye’yi yönetmesinden, geleceğe taşıma iradesinden bahsetmek mümkün müdür? Müstakbel başbakanın hazırda beklediği biliniyorken bu kadar polemiğe ne gerek vardı? Korkmayın, ipe un sermeyin, kaçak güreşmeyin, cambazlığa heves etmeyin, adayınızı ilan edin, boyunuzun ölçüsünü görelim.

– Milli birliğimizi, manevi değerlerimizi kırılma noktasına kadar bükmeyi amaç edinenler, çıkar için Türkiye aleyhtarı çevrelerle içli dışlı olmaya çekinmeyenlerdir. Çözülen doku, hançerlenen devlet CHP’nin, İP’in, HDP’nin ortak paydasıdır. Milletimizi milletler mücadelesinin en üstünde görmek, siyasi hedeflerimize ulaşmakla mümkün olacaktır. Cumhur İttifakı’nın kesin zaferinden başka hiçbir sonuç bizim susuzluğumuzu gideremez.

– Bizim siyaseten ilerleyişimizde sabır, akıl, şuur, iman yer almaktadır. Biz dersimizi tarihten aldık. Taşıdığımız milli şuur öfkemizi bastırmak durumundadır. Tuzaklardan ve karanlıklardan uzak durmak lazımdır. Milliyetçilik elbette bizim tekelimizde değildir. Herkes milliyetçi olabilir, hatta olmalıdır.

– Rusya- Ukrayna savaşının bir an önce çözüme kavuşması samimi dileğimizdir. Ukrayna halkının kanının akmasını isteyen, bunun için faal halde bulunan çevrelerin varlığı gizlenemez boyuttadır. Savaş baronları silahların susmasına karşıdır. ABD Dışişleri Bakanı, kanlı boğuşmayı sürekli teşvik etmektedir. NATO Genel Sekreteri savaşın aylarca hatta yıllarca devam edebileceğini ifade etmektedir. Türkiye’nin devrede olması aktif ve çok boyutlu dış politikaya soyunması ABD’yi rahatsız etmektedir. ABD’nin F16’larla ile ilgili müspet ama kesinlik içermeyen ifadeler göz boyamaya yöneliktir. Türkiye barış konusunda nettir. Araya giren mihraklar müzakereleri yokuşa sürmek için mesai içindedir. Biden’in krizin derinleşmesi için olağanüstü çaba sarf etmesi hukuki bir yaklaşım olarak görülemeyecektir.

– Pakistan’ın durumu da üzüntü vericidir. Pakistan örneği, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin nasıl bir tarihi karar olduğunu gözler önüne sermektedir. Dileğimiz Pakistan’ın istikrara bir an evvel kavuşmasıdır.

– Bizim görüşlerimiz, sığ ve yüzeysel konuşmalar değil, ayrıntılı tahlillere dayanan çabaların neticesidir. Türkiye’nin karşısına hizalanmış zillet cephesi milletimizin yürüyüşünü durduramayacaktır. Geldiğimiz aşamada ya zillet cephesi Türkiye’nin birlikte yaşama iradesini kırarak Türkiye’yi uçuruma çekecektir ya da Türk milleti zilletin belini kıracaktır.

PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER