Çarşamba, Nisan 24, 2024

MHP Lideri Bahçeli: “14 Mayıs’ta hesap  sandıkta görülecektir”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Tarafımız bellidir. 14 Mayıs’ta hesap  sandıkta görülecektir” dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3.kez adaylığına ilişkin tartışmalara ilişkin olarak da, “Sayın Erdoğan’ın adaylığı bal gibi yasaya uygundur, anayasaya uygundur, ahlaken de hukuken de meşrudur. Yeni sistemle Cumhurbaşkanlığı makamının statüsü değişmiştir. Tekrar aday olamayacağını söylemek siyaseten kusurludur” açıklamasında bulundu.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

– Bazıları bizi hazmedemez. Bünyeleri helale alışkın değildir. Görmek istemeyen bir göze aydınlığın yararı dokunamayacaktır. İşimiz kin değil  muhabbettir. Merhameti de mertliği de biliriz, melanet emellerden hesap sormasını da biliriz. Sendeledik ama eğilmedik. Kuyuya attılar Yusuf olup çıktık. Mağdur ettiler, “Allah bizimledir” dedik. Hakkımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.

– MHP’ye zincir vurmak, hiçbir alçağın hiçbir ahlaksızın harcı değildir. Sürekli gündemde tutulan karalama kampanyalarının zamanı geldiğinde burundan fitil fitil getireceğiz. Kötüleri ve kötülükleri unutursak kalbimiz kurusun. Kimse boşuna hayal kurmasın. MHP içinde milletin olmadığı hiçbir hedefi kabul etmez, etmeyecektir. MHP aslını inkar etmez, etmeyecektir. Bizi meşgul edip Türkiye üzerinde oyun kuracağını zanneden, davamızın iffetine çamur atmaya kalkışan ahmaklara, asalaklara, arsızlara en küçük geri adımımız söz konusu olursa gök girsin kızıl çıksın. Hepsine birden meydan okuyoruz. Etrafımızda dolaşanları görüyoruz. Fitne yayan siyasetçileri, sözde gazetecileri, sosyal medya farelerini, FETÖ’cü hainleri, bölücü mihrakları, köksüzleri, kimliksizleri rezil rüsva etmek için uygun zamanı bekliyoruz. Bize kan sıçratmak isteyenlerin alayının elinde, yüzünde, yakasında şehitlerimizin kanı vardır. Şeytanın uşaklarına milletin evlatları yenilmeyecektir.

– Türkiye’ye ve Türk milletine kalkan elleri kırmak, saldırıları engellemek bizim için şeref bahsidir. Bize FETÖ’cüler saldırıyormuş, saldırsınlar. PKK saldırıyormuş, saldırsınlar. Zillet ittifakı iftira kusuyormuş, aynen devam etsinler. Tarafımız bellidir. 14 Mayıs’ta hesap  sandıkta görülecektir. Partimizin zor durumda olduğunu söyleyen çapulcular vardı. Ağızlarından salyalar aka aka istifa edip gidenlerden bahsediyorlardı. Algı operasyonuyla üzerimize geliyorlardı. Türkiye’yi zalimlerin kafesine hapsetmek için tertip içinde olan ne kadar ar damarı çatlamış siyasetçi varsa Cumhur İttifakı’nın kan kaybettiğini koro halinde söylüyorlardı.

– MHP zillete düşenleri şaşırtmış ve ters köşeye yatırmıştır. Kiralık anket şirketleri, Amasya’ya baktınız mı? MHP’yi sosyal medya kumpası ile infaza kalkışan namussuzlar Amasya’nın şahlanışını izlediniz mi? Alayınızı birden çılgına döndüreceğiz.

– CHP’sinden İP’ine tavsiyem şudur, hepinizin arıza sinyali yanıyor. Ne sanayiye gitmek ne sandığı sabote etmeye çalışmak kimseye fayda etmeyecektir. MHP milleti ile bir ve beraberdir.

– Oyalanmaya hakkımız yoktur. Ezilmeye hiç niyetimiz yoktur. Cumhur İttifakı milletinin hizmetkarıdır, yeni yüzyıla Türk mührü vurmaya yeminlidir. Zillet ittifakının karın ağrısı budur. Erdoğan’ın adaylığına birden bire itirazlarını yoğunlaştırmalarının sonu elbette hüsrandır. Sayın Erdoğan’ın adaylığı bal gibi yasaya uygundur, anayasaya uygundur, ahlaken de hukuken de meşrudur. Yeni sistemle Cumhurbaşkanlığı makamının statüsü değişmiştir. Tekrar aday olamayacağını söylemek siyaseten kusurludur. 2 defa seçilme kuralı, yeni sistemde iki defa seçilme şeklinde anlaşılmalıdır. Cumhurbaşkanı seçimi tek başına değil, milletvekili genel seçimi ile birlikte yapılmaktadır. Takvim 30 Nisan’da başlamış ve birlikte seçim Haziran 2018’de gerçekleşmiştir. Görev süresi birlikte yapılan bir önceki seçime göre belirlenir. Cumhurbaşkanının adaylığı ve seçimini düzenleyen madde içinde bazı ifadeler aynı kalsa da yeni bir kanun maddesi niteliği kazanmıştır. Maddede “En fazla 2 defa” ifadesi aynen kalsa da Cumhurbaşkanı ifadesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemindeki Cumhurbaşkanı anlamı kazanmıştır.

– Hukuk kaidelerinde bir ibareye anlam verirken tek başına lafzına bakılamayacaktır. bir ibarenin anlamı hukuk düzeni içinde diğer kurallarla bütüncül olarak anlaşılmalıdır. Cumhurbaşkanının adaylığına ilişkin düzenlemeyi dar yorumlayanlar, sınırlamaları geniş yorumlamaya çalışmaktadır. İki defa seçilme kuralının yeni sistemde iki defa olduğu çok açıktır. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde sadece bir defa seçilmiştir. 14 Mayıs’ta milletimizin iradesi ile seçileceğine inancımız tamdır. Vesayetçilerin başını kaldırması boşunadır. Henüz aday bile bulamayan zillet ittifakının, 26 Ocak tarihli toplantısında Sayın Erdoğan’ın adaylığına karşı çıkmaları anti demokratik bir hezeyandır. Karşı çıkanlar küresel güçlerdir, haçlı yanaşmalarıdır. Küresel medya Cumhurbaşkanımızın adaylığına muhaliftir. İstiyorlar ki kukla gibi oynatılabilen bir Cumhurbaşkanı olsun.

– Kılıçdaroğlu Cumhur İttifakının adayı ile uğraşmasın, İP Başkanı kendi işine baksın. Sayın Erdoğan 14 Mayıs’ta yeniden ve açık ara farkla seçilecektir. MHP de milletvekili sayısını güçlü şekilde artıracaktır. Korkmasınlar, kaçmasınlar, saklanmasınlar. Sadece 14 Mayıs’ı beklesinler. Sabrımızı zorlamasınlar, ayranımızı kabartmasınlar.

– Zillet ittifakı kapak tutmuyor. İttifak ortağı partilerde panik havası gözlerden kaçmıyor. 13 Şubat’ta adaylarını belirleyeceklermiş. Bu gidişle seçimlere bir gün kala adayın kim olacağını konuşurlarsa şaşırmayacaktır. Zillet ittifakı aday bulamıyorsa; Noter huzurunda çekiliş yapabilirler. Olmazsa uzun-kısa çöp çekebilirler O da olmazsa o piti piti karamela sepeti tekerlemesini söyleyerek aday belirleyebilirler.

– Zillet ittifakı acizdir, fırsatçıdır. Bugüne kadar paylaşılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnine, anayasa değişikliği önerisine, kurumsal reformlar ve seçim güvenliği raporuna yeni bir halka ilave edilmiştir. Mutabakat metni yıkım beyannamesidir. Bu metin bölücülere verilmiş güvence, Türkiye’yi sistem krizine sürüklemeyi amaçlayan sakat bir adımdır.

 

PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER