Cuma, Nisan 19, 2024

MHP Lideri Bahçeli: “TÜSİAD’ın menşei neresidir? Bir kez olsun milli olun, bir kez Türkiye’nin meşru tezlerine destek verin”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “TÜSİAD’ın menşei neresidir? Bir kez olsun milli olun, bir kez Türkiye’nin meşru tezlerine destek verin” ifadesini kullandı. Bahçeli, 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın yüzde 50’yi aşacağını söyledi. 

Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında özetle şunları söyledi:

– Olgunlaşmamış siyaset, köksüzlüğün eseridir. Bugün ne yaşıyorsak izleri dündedir. Neyle karşılaşıyorsak hedefleri yarındadır. Küçük heveslerden büyük hedeflerin çıkmayacağı berrak şekilde görülebilecektir. Hedefi büyük olanın inancı da iradesi de büyüktür. Maksat Türkiyemizi görkemli, göz alıcı bir gelecek aydınlığına kavuşturmaktır. İnsan üstü bir gayretle çalışıyoruz. Enerjimizi, emeğimizle karıştırıyoruz. Cumhuriyetin 100.yıl dönümüne hazırlanıyoruz.

– Oynanan oyunların iç yüzünü, kabus senaryoları her insanımıza anlatıp, aydınlatma görevimizi yerine getireceğiz. Aydınlanma, gerçekte olduğumuz şeye uyanmak demektir. Aydınlanma aklımızı kullanmaya cesaret edebilmek demektir. Danışarak dağları aşacağız, düz yolda şaşıranları kendi acıklı hallerine terk edeceğiz.

– Ülkemizin hiçbir yerinde zillet ittifakının iddia ettiği gibi bir Türkiye tablosu yoktur. Çürük zihniyetlerin hiçbir açıklaması doğru değildir. Yalandan vergi alınmış olsaydı yalancı siyasetçilerin hiçbir iflas bayrağı çekmekten kurtulamazdı. Sahnelenen mağdur tiyatroları, kurmaca diyaloglar hiç kimseyi inandıramaz. Aziz milletimiz siyaset kalpazanlarına bugün de yarın da prim vermeyecek, şans tanımayacaktır. Sahte bir gülümsemeyi yüzlerine iliştirip kalabalıklara giren siyasetçilerin herkesi kendileri gibi gafil zannetmeleri çarpıklıktır.

– Gördüğümüz açık gerçek şudur, 2023 yılında Cumhur İttifakı açık ara farkla sandıktan zaferle çıkacaktır. Millet İttifakının şapkadan çıkaracağı kim olursa olsun, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir. Zillet ittifakının nasıl bir adayı vardır ki yıpranmasın diye açıklamaktan imtina ediliyor? Bu korkakça yaklaşımın ardında bilinçli bir geciktirme mi söz konusudur yoksa 6+1 masasında çatlak mı etkilidir? Çıkarsınlar adayı, görsünler Hanya’yı Konya’yı. “Kasım’da seçim olabilir” diyen Kılıçdaroğlu hayal aleminde paraşütsüz uçuş dersleri alıyor. Kılıçdaroğlu’na yönelen itirazlar histeri yaşamasına yol açmıştır. Tavsiyemiz gecikmeden tedavi altına alınmasıdır. Yaşanacak ileri düzeyli hayal kırıklıkları, Kılıçdaroğlu’nu elinden oyuncağı alınmış çocuğa dönüştürecektir.

– Türkiye üzerinde hesabı olan kim varsa zillet ittifakının arkasında sıraya girmiştir. Milletimizden ve coğrafyamızdan intikam almak isteyenlerin tamamı Kılıçdaroğlu’nun arkasında kuyruğa dizilmiştir. Birbirinin aleyhine kulisleri kaynatan, ortak gayeleri dış güçlere hizmet olan siyasi partilere Türkiye’nin emanet edilmesi, istikbalimizin hiçe sayılmasıdır. Cumhur İttifakı belirsizliği aşacak, iç barışı, güvenliği sağlam esaslara bağlayacak iradedir. Önündeki her taşa takılan, geleceğe teleskobun yanlış ucundan bakan zillet ittifakı akıntıda sürüklenen bir saldır. Yeniye direnen eski kafayla, eskiden kalmış yönetim sistemleri ile yeni dünyada varlık hükmü çok zor, hatta imkansızdır. Akıl ve iradeleri ambargo altında olanlar bu gerçeği algılayamaz. Elinde sadece bir çekiç olanların tüm engelleri çivi olarak görmesi, mantık süzgecindeki tıkanıklığın sonucudur.

– Çok yiyen ile hiç yemeyenin yan yana yaşadığı küresel yapı ile küresel ekosistemin sürdürülebilirliği bir sınıra dayanmıştır. Borca dayalı maddi tüketim son 20 yılda küresel ekonomiye pranga vurmuştur.

– Küresel ekonomi cüceleşmiştir, motoru teklemiştir. Dünya genelinde küreselleşmenin sonuna gelindiği iddiaları tartışmaların ana malzemesi haline gelmiştir.

– Rusya- Ukrayna savaşı kapsamında dünyadaki buğday ve arpanın yüzde 30’unun engellenmesi, bunun da 40 milyon insanı açlığa mahkum edeceği sık sık dile getirilmektedir. Mühim olan Türkiye’nin üstleneceği tarihi roldür. Türkiye ekonomisinde sanal korkular oluşturup pireyi deve yapan siyasi sefillerin, dünyanın nereden nereye geldiklerini göremedikleri ortadadır. Türkiye, dünyanın yaşamış olduğu sorunlardan pozitif olarak ayrışırken yatırım, üretim, istihdam alanlarında öne çıkmaktadır. Fiyatları abartanlara diyorum ki biraz vicdanınız kaldıysa kimin tarafında olduğunuzu açıklayın. Delikanlıca ortaya çıkıp kimlerin nam ve hesabına işbirlikçilik yaptığınızı itiraf edin.

– TÜSİAD başkanı İsveç ve Finlandiya yanında saf tutmuş. TÜSİAD’ın menşei neresidir? Bir kez olsun milli olun, bir kez Türkiye’nin meşru tezlerine destek verin. Güç ve çıkar odaklarına boyun eğdiniz, objektif konuşun, adam gibi konuşun da size müteşekkir olalım. Boş yapmayın, Türk de olamıyorsanız bari insan olun. PKK’nın elindeki İsveç yapımı tanksavarların fotoğraflarının muhataplarına gösterilmesi, ihanet cephesinin nerelere ulaştığının göstergesidir. İsveç’in terörle arasına kırmızı bir şerit çekmesi şarttır.

– Sabah erken saatlerden gecenin geç vakitlerine kadar kavgadan, kutuplaşmadan başka ekranlarda hiçbir şey göze çarpmamaktadır. Gidişat iyi değildir. Boşuna denmemiştir arsıza yüz vermeyin tepenize çıkar. Cahile çok vefalı olmayın, bir kula satar. Yordam bilmeyenle yola çıkmayın istikametiniz şaşar. Netflix’te küfür ve seviyesiz esprilerin yer aldığı diziler artık haddini aşmıştır. Aile hayatı son sığınaktır. Bu sığınağın yağmalanması için planlı bir propaganda devrededir. Ucube dizi sahnelerinin neresini takdir edeceğiz? Tatlı su solcularının, meyhane devrimcilerinin “Bu fiyat artışı ne olacak” diye sorduktan sonra yatlarla dolaşan, sonradan cebi para görmüş üçkağıtçı demokratların bize anlatacak hiçbir şeyi olamaz. Değersizliğin kuyusuna düşenlerle yol yürünemez. Sözde gazeteci ve kiralık kalemlerin zillet ittifakının muhtemel adayını tartıştıkları kadar, ahlaktaki çözülmeyi tartışması gerekmiyor mu?

– İnsan haklarını bölünme platformu olarak gören, devletin kuruluş ilkelerini ve milli birliğin temellerini işporta malzemesi olarak gören zillet ittifakına Türkiye bırakılmayacaktır.

PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER