Cuma, Nisan 19, 2024

MHP Lideri Bahçeli: “Gün kenetlenme günüdür”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Büyük bir acımız var. Gün sen-ben diyalogları ile vakit kaybedecek gün değildir. Gün her şeyden önemlisi, bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür” dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

– Bugün iç ve dış siyasetle ilgili değerlendirme yapmayacağım. Büyük bir acımız var. Gün sen-ben diyalogları ile vakit kaybedecek gün değildir. Gün her şeyden önemlisi, bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür.

– Empati duygumuza güç vermeliyiz. Birbirimizi ana kucağı gibi sarıp sarmalamak zorundayız. Fay hatları Anadolu coğrafyasını kuşatmıştır. Bunu değiştirmemiz imkansızdır. Başka bir coğrafyada gelecek aramamız mümkün değildir. Dün sabaha karşı Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkez olmak suretiyle 7.7 şiddetinde deprem meydana gelmiştir.

– Haberi alır almaz heyet teşkil edip afet bölgesine gönderdik. Bu heyetimiz devletimizin arama kurtarma faaliyetleri ile uyumlu olmak kaydıyla destek çalışmalarını sürdürecek. Tüm parti teşkilatlarımız ve ülkü ocaklarımız gönüllü olarak çalışmalara katılacaktır. İhtiyaç olan kansa kan, emekse, emek vereceğiz.

– Devlet teyakkuzdadır. MHP çalışmalara destek sunacaktır. Tüm vatandaşlarımız yek vücuttur. Depremi fırsat bilen sosyal medya farelerine, ajitasyon yapan çıkarcılara, felaketi istismar etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

– Milliyetçilik ve millet sevgisi bizim tekelimizde değildir. Herkes milliyetçi olabilir hatta olmalıdır. Hepsine saygı duyarız. Partimizin 1969’da kuruluşu ile milliyetçilik yalnızca bir aydın hareketi olmaktan çıkmış, hem siyasallaşmış hem de toplumsallaşmıştır. Önündeki tüm engellere rağmen milliyetçilik bir siyasal proje olarak halka ulaşınca vatandaşlarımızın partimize olan ilgisi artmıştır.

– Milli beka ata yadigarımızdır. Dile getirdiğimiz kaygılarımız bunun içindir. Samimi hassasiyetlerimizin kaynağı tarih kadar eskidir. Sorunlardan ürkemeyiz, tuzaklardan ve tertiplerden çekinemeyiz. Her şart altında “Önce ülkem ve milletim” diyeceğiz. Bedenimiz burada olsa da gönlümüz ve aklımız Kerkük’te, Kırım’da Üsküp’te, Kıbrıs’ta Türk ve İslam’ın yaşadığı her yerde olacak. Tarihimizi 54.yıldönümünü buruk bir vicdanla kutluyoruz.

PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER