Perşembe, Nisan 25, 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerin kullandığı doğalgaz tarifesinde Nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi. “Cumhurbaşkanlığı yardımcılıklarının, bakanlıkların, ‘ne vereyim abime, seç beğen al’ mantığı ile dağıtıldığı işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız” ifadesini kullanan Erdoğan, “Bakanlarımız kabinede verdikleri hizmetleri 14 Mayıs’tan sonra Mecliste sürdürecekler” diye konuştu.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

– Seçim sürecinin konut projelerini unutturmasına izin vermeyeceğiz. Bizim kalbimizde hep deprem bölgesi olacak. Kalıcı konutlarımıza 1 yıl içinde bitecek şekilde devam ediyoruz. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın hayatlarının normale dönmesini sağlayacak faaliyetleri sürdüreceğiz.

– Acıların paylaştıkça azalacağı, kayıpların birlikte kazanılacağı inancıyla 85 milyon bir ve beraber mücadele edeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan da asla geri adım atmayacağız. Atmadık çamur bırakmadıkları Togg, 177 binin üzerinde ön sipariş aldı. Bu tablo milletimizin gerçek anlamda ilk yerli otomobilimize sahip çıktığını gösteriyor. Pazartesi günü aracımızı teslim alacağız.

– Arefe günü Karadeniz Gazının Filyos tesissine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz olacak. On binlerce personelimizin emekleri ile iki bayramı bir arada yaşayacağız. Elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerin kullandığı doğalgaz tarifesinde Nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.

– Ankara Sivas hızlı tren hattındaki seferler başlayacak. Adam Sivaslı, ne gerek var diyor. Altılı masanın içinde bu adam. Bunları anlamak mümkün değil.

– Güvenlik korucularının emekli maaşlarının alt sınırını 7500’e yükselten düzenlemeden 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık.

– Seçimler YSK’nın belirlediği takvime göre ilerliyor. Önceki gün itibariyle Cumhurbaşkanı adayları belli oldu. Şahsımızla birlikte 4 aday bulunuyor. Türk demokrasisinin gücünü ve olgunluk seviyesini gösteren bu gelişmenin hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin 14 Mayıs’ta da kendisi, ülkesi ve geleceği için en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Bu tekerlek tümsekte kalmayacak, Türkiye yüzyılının inşasına kimse set vuramayacak. Bir kumar masası olan, kavgadan, kaostan, istikrarsızlıktan başka vaatleri olmayan yedili koalisyon yenilgiye uğrayacaktır. Seçim dönemini milletimizin acısına hürmeten suhuletle geçirmeyi planlıyoruz. Mitinglerimizde yüksek sesli müzik kullanmayacağız. Muhalefetin aymaz, bencil tavrına rağmen, kendi hassasiyetimizden taviz vermeyeceğiz. Böyle bir dönemde dahi siyasetin dilini zehirleyerek çıkar sağlama peşinde olanlara itibar etmeyeceğiz. Ne partimizin, ne ittifakımızın, ne milletimizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. İnancımızın ve kültürümüzün gereği olan asaletimizi koruyacak, aklın, vicdanın ve ahlakın rehberliğinden sapmayacağız. Muhataplarımızın bizi kendi çukurlarına çekmesine izin vermeyeceğiz.

– Muhalefetten yapamayacağı şeyleri vaat ederek, yalan ve iftiranın dozunu artırarak milletimizin siyaset kurumuna olan güvenini sarsmamasını istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı yardımcılıklarının, bakanlıkların, “ne vereyim abime, seç beğen al” mantığı ile dağıtıldığı işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız. Ülkemize verdikleri zararın ve milletimize yaptıkları ihanetin bedelini ödettiğimiz terör örgütlerini koltuklarının altına alan siyaset anlayışını reddediyoruz. Eskiler “otu çek, köküne bak” derler. Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK’yla, FETÖ’yle, diğer terör örgütleriyle yürünen yolun hayra çıkması mümkün değildir.

– Şu an ana muhalefetin başı terör örgütünü nasıl tanımlıyor? Yavru muhalefet nasıl tanımlıyor? Bunları seçime kadar milletimize anlatacağız.

– HDP’yi terörle arasına mesafe koymaya davet etmesi gereken CHP’nin aynı karanlık istikamete yönelmesi, demokrasimiz adına endişe vericidir. Anamuhalefet partisi, onlarla gizli kapılar ardında neleri görüştü? Nelerin pazarlığını yaptı? Biz geçmişte ülkemizin 40 yıllık yarası terör meselesini çözmek için yapılması gereken her şeyi yaptık.

– Tüm samimi gayretlerimize karşılık PKK ve Suriye’deki kolu tercihini silahtan, kandan, bölücülükten yana kullandı. Terörle mücadelede gittiğimiz konsept değişikliği ile çözüm irademiz olduğunu gösterdik. FETÖ terör örgütü de yaptığı ihanetin bedelini, hukuk önünde ödüyor, ödeyecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti için bu meseleler kapanmıştır. Teröristleri şımartarak, kamudan tasfiye edilen örgüt mensuplarını cesaretlendirerek ülkemizi bu kazanımlardan geriye götürmeye kimsenin gücü yetmez.

– “Sana söz baharlar gelecek” diyenler Kandil’e Pensilvanya’ya, ülkemize kin duyan başkentlere bahar getirebilir. Bunların baharı, karakıştan beter felakettir. 14 Mayıs’ta da milletimizin en isabetli kararı vereceğinden şüphe duymuyoruz. Elitler tarafından itilmiş toplum kesimlerine cesaret kazandırdık. 85 milyonun tamamına bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu hissettirdik. Adı sürekli kriz ve darbelerle anılan ülkemizi küresel siyasetin parlayan yıldızı haline getirdik. Şimdi kendimize yeni bir eşik belirliyoruz. Bu eşik ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapma eşiğidir.

– Aday listelerimizde yeni isimler yer alacak. Bu bir bayrak yarışıdır. Günü geldiğinde bir başkasına devretmek kaçınılmazdır. Aday listesinde ismi olsun olmasın, tüm arkadaşlarımızla omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Bakanlarımız kabinede verdikleri hizmetleri 14 Mayıs’tan sonra Mecliste sürdürecekler.

PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER