CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart'ta gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasıyla büyüyerek devam eden Saraçhane eylemlerine katılan 278 kişi tutuklanmıştı.
İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi dün aldığı kararla, 5 kişinin yurt dışına çıkmamak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar vermişti. Mahkeme, 5 kişi hakkındaki ev hapsi yasağı, 15 kişi hakkındaki yurt dışına çıkış yönündeki adli kontrol tedbirlerini de kaldırmıştı.
Mahir Polat dün serbest bırakıldı
Cumhurbaşkanı Adayı İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonlar kapsamında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ağır kalp, tansiyon ve tiroit kanseri hastası olan Polat, 9 Nisan günü (dün) "konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol tedbiri ile" serbest bırakılmıştı.
102 genç tahliye edildi
İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, "Her şey çok güzel olacak" sloganının mimarı ve CHP PM üyesi Berkay Gezgin'in de aralarında bulunduğu 102 genç hakkında tahliye kararı verdi
Protestolara katıldığı için tutuklanan 102 genci tahliye eden mahkemenin gerekçesi "Delillerin büyük oranda toplandığı, sanıkların büyük çoğunluğunun öğrenci olması, öğrenim hayatlarının devam etmesi ve sınavlarının bulunması, sanıkların kaçma şüphesinin bulunmaması..." şeklinde açıklandı.
Silivri'deki Marmara Cezaevi’nden tahliye olan CHP PM üyesi Berkay Gezgin açıklama yaptıhttps://t.co/aS5M95i7sz pic.twitter.com/3O6hSG1oDg
— PolitikYol (@politikyol) April 10, 2025
Berkay Gezgin açıklama yaptı
Berkay Gezgin, Silivri'deki Marmara Cezaevinden tahliye edilmesinin ardından açıklama yaptı.