Perşembe, Nisan 18, 2024

2019 Nobel Fizik Ödülü sahiplerini buldu

Nobel Fizik Ödülü, bu yıl evrenin gelişiminin ve “Dünya’nın kainattaki yerinin” anlaşılmasına sundukları katkılardan dolayı üç bilim insanına verildi.

Nobel Fizik Ödülü bu yıl ödülü iki ayrı dalda üç bilim insanına verildi. Ödüller Princeton Üniversitesi’nden James Peebles ile Cenevre Üniversitesi’nden Profesör Michel Mayor ve Cambridge Üniversitesi’nden Profesör Didier Queloz arasında paylaştırıldı.
Peebles’ın ‘fiziksel evrene dair teorik keşifleri’ nedeniyle, Mayor ile Queloz’un ise ‘ötegezegenler keşfine katkıları’ nedeniyle ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Nobel Komitesi’nden yapılan açıklamada; ödül alan bilim insanlarının ‘Dünya’nın kozmozdaki yerine ve gezegenin evrimine dair anlayışa katkıda bulundukları’ vurgulandı.

Nobel Komitesi, “Bu seneki Fizik Ödülleri, evrenin yapısı ve tarihi hakkındaki yeni anlayışı ve güneş sistemi dışında bulunan bir gezegenin, güneşe benzer bir yıldızın yörüngesine girmesine dair ilk keşfi mükafatlandırıyor. Bu keşifler dünyaya dair algımızı tamamen değiştirdi” ifadelerini kullandı.

PolitiYol Telegram'da

GÜNÜN YAZILARI

SOSYAL MEDYA

13,609BeğenenlerBeğen
10,450TakipçilerTakip Et
60,616TakipçilerTakip Et
9,284AboneAbone Ol

EDİTÖR ÖNERİSİ

HAFTANIN ÇEVİRİSİ

SON HABERLER