Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali kapılarını açtı. 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festivalin bu yılki konsepti ‘Öz’e Dönüş’ oldu. Festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ile birlikte ot ve hediyelik eşya stantlarını gezerek, vatandaşlarla selamlaştı. Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13.kez düzenlenen, Ege’nin enfes otları ve onlarla yapılan birbirinden güzel yemeklerin yer aldığı Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Birbirinden leziz etkinlikleri, sokaklara yayılan mis gibi kokuları ile önemli dünya festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali bu yıl da ‘Öz’e Dönüş’ konseptiyle konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak. Festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ot stantlarını ve festivale bu yıl eklenen sanat sokağını gezen Tugay, bu yıl festivalin diğer yıllara oranla daha kalabalık olduğuna dikkat çekti. Ot ve hediyelik eşya stantlarını gezerek bu yıl ‘Öz’e Dönüş’ yaptıklarını ifade eden Denizli, “Bugün festivalimizin ilk günü ve bayram sonrasına rağmen otellerimiz dolu. Bu sene ilk defa diğer senelerde yapılmayan etkinlik alanları kurduk. Sokak sanatçılarımız, sanat sokağımız, edebiyat ve söyleşiler gibi pek çok alanda yeniliklerimiz var. Heyecanlıyız. Bütün misafirlerimize 4 gün boyunca keyifli dakikalar geçirmesini diliyorum. Çocuklara, gençlere, kadınlara özel etkinliklerimiz var” diyerek yurttaşları 4 gün sürecek festivale davet etti.

Sergi ve söyleşiler yoğun ilgi gördü

‘Şevketi Bostan’ temasıyla gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali stantların açılışı ile başladı. Ege’nin enfes otlarının bulunduğu stantlar ilk günden yoğun ilgi gördü. Festivalin ilk gününde Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Keçeci eşliğinde Sakız Ağacı dikimi yapıldı. Şefler Meydanı’nda ‘Şevketi Bostanlı Lezzetler’ kapsamında Şef Ayşenur Mıhçı, Emrah Köksal Sezgin, Hüseyin Pancar yemek yapım atölyeleri gerçekleştirdi. Köstem Otel’de İbrahim Topal ‘Alaçatı’da Tarımın Dünü, Bugünü ve Yarını’, Hülya-Engin Önen, ‘Mübadele Köyü Alaçatı ve Bilinmeyen Lezzetleri’, Hasan Tütüncüoğlu, ‘Sakız Bitkisinin Kozmetik ve Şifa İçin Kullanımı’ Sibel Önbaş da ‘Bitkilerin Şifasını Şerbet Kültürümüzle Günümüz Mutfağına Taşımak’ adlı söyleşileri düzenlendi.

Edebiyat Buluşmaları kapsamında ise Çamlıkuyu Meydanı’nda Özlem Gürses ve Sinan Meydan okuyucularla bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

İmamoğlu: Yaşananlar demokrasinin askıya alındığı darbe dönemlerini hatırlatmaktadır İmamoğlu: Yaşananlar demokrasinin askıya alındığı darbe dönemlerini hatırlatmaktadır

ü